Ілюстрація REUTERS

Ключовим завданням Кабінету міністрів на сьогодні є необхідність збалансувати енергетичний ринок і забезпечити його стабільність, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Антикризового енергетичного штабу.

Читайте такожНКРЕКП схвалила RAB-тарифи без обговорення із громадськістю та учасниками ринку

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Відео дня

"Ми маємо зберегти робочі місця, особливо в галузі вугільної промисловості, атомної енергетики. Тому важливо сьогодні працювати над цим разом. І баланс, який ми маємо сьогодні, дає нам розуміння того, де, яка, чия роль і які потужності можуть бути задіяні. І про що нам треба домовлятися з підприємствами-власниками поновлюваних джерел енергії", - цитує прем'єра прес-служба.

За словами Шмигаля, сьогодні енергетична криза в країні знаходиться на тому етапі, коли дії влади повинні бути оперативними, ефективними і сумісними.

"Ми зацікавлені в тому, щоб був напрацьований план заходів. На нараді з президентом ми обговорили вже підписаний енергетичний баланс України. Він відкоректований. Ми працювали спільно з ключовими підприємствами цієї галузі", - сказав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня на засіданні Кабміну Шмигаль заявив про кризу в енергетиці та доручив Кабінету міністрів спільно з народними депутатами профільного комітету Верховної Ради розробити план дій щодо її подолання для кожного напрямку галузі.

На початку квітня державне підприємство "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України, заявило про критичну ситуацію на енергетичному ринку через заборгованість держкомпанії "Гарантований покупець" в розмірі 5 мільярдів гривень за відпущену електроенергію.

З 20 квітня операційна компанія "ДТЕК Енерго" призупинила роботу підприємства "ДТЕК Павлоградвугілля", збагачувальних фабрик "Павлоградська", "Добропільська", "Курахівська", а також "першотравенського ремонтномеханічного заводу" та "Науково-виробничого центру ДТЕК".

24 квітня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні створив Антикризовий енергетичний штаб на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.