Кабмін спростив працевлаштування іноземців в Україні / фото УНІАН

Кабінет міністрів України у рамках шостого дерегуляційного засідання спростив процедуру працевлаштування іноземців в Україні.

Читайте такожУ Кабміні для покращення бізнес-клімату обіцяють переглянути 5000 регуляторних актів

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Відео дня

"Не йдеться про те, що до нас приїдуть нелегальні мігранти. Йдеться про те, щоб прибрати абсолютно абсурдні норми законодавства, коли людина, яка отримала довідку на постійне працевлаштування..., повинна виїхати з території України і в′їхати назад", - зазначив у ході засідання перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Відповідне рішення передбачає скасування можливості відмови в оформленні посвідки на проживання на підставі того, що дата в'їзду в Україну передує даті отримання дозволу на працевлаштування.

«Очікуваний результат таких змін - відкритість України для висококваліфікованих іноземних фахівців, а також зменшення навантаження на міграційну службу», - йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

Крім того, уряд також скасував норму про заборону на внесення записів і зберігання трудових книжок своїх працівників іноземними юридичними особами на території України.

«Це зменшить надмірний і нічим не виправданий регуляторний тиск на бізнес, пов'язаний з необхідністю витрачати час і кошти на внесення позначок до трудових книжок Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, процес дерегуляції економіки в Україні активно ведеться з 2014 року і передбачає скасування чи оновлення регуляторних рішень, що дозволить одночасно зберігати контроль за визначеними видами діяльності і не створювати додаткових бар'єрів для них. У 2015 році в Україні була прийнята за основу концепція так званої регуляторної гільйотини, яка передбачає пакетне ухвалення важливих регуляторних рішень.