Ілюстрація REUTERS

У Європейському Союзі висловлюють сподівання, що Україна зможе отримати цього року перший транш нової макрофінансової допомоги від ЄС після підписання меморандуму про умови надання коштів.

Читайте такожВіце-президент Єврокомісії розповів, на що має бути витрачений Україною мільярд євро від ЄС

Про це в інтерв'ю УНІАН сказала заступник генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Європейської комісії Катаріна Матернова.

Відео дня

Вона розповіла про головні очікування від України до кінця поточного року. "Я хотіла б побачити, як Україна отримає достатнє зовнішнє фінансування, що означає, що місія МВФ успішно завершить і зможе представити нову програму, яка знаходиться у процесі підготовки, своїй Раді директорів для схвалення. Також, що ми матимемо змогу схвалити перший транш (у рамках програми макрофінансової допомоги Євросоюзу в розмірі 1 млрд євро - УНІАН) і виділити його", - сказала Матернова. 

"По-друге, я дуже сподіваюся, що приватизація відбудеться… і ви зможете успішно здійснювати продаж окремих підприємств на прозорих аукціонах, тому що це створить можливості для надходження інвестицій", - зауважила вона. 

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня Україна та Євросоюз підписали меморандум про програму макрофінансової допомоги на 1 млрд євро. 

Україна з 2014 року отримувала фінансування в рамках програм ЄС про виділення макрофінансової допомоги. У 2014 році першою програмою було передбачено виділення 1,6 млрд євро допомоги, другою в 2015 році - 1,8 млрд євро. Сумарно Україна змогла отримати лише 2,81 млрд євро, оскільки решта 600 млн євро так і не були надані у зв'язку з неготовністю української влади скасувати заборону на експорт лісу-кругляка.