Ілюстрація REUTERS

Загальна сума відшкодованого податку на додану вартість (ПДВ) суб'єктам підприємництва в Україні в листопаді цього року становить 13,647 мільярда гривень, повідомила Державна казначейська служба України.

Читайте такожРада ухвалила зміни до Податкового кодексу для балансування держбюджету

Найбільшими отримувачами відшкодування цього податку за зазначений період стали агрокомпанії "Кернел-Трейд" і "АДМ Трейдінг Україна", які отримали 1,35 мільярда гривень і 1,05 мільярда гривень, відповідно.

Відео дня

За даними Держказначейства, до п'ятірки найбільших одержувачів ПДВ у листопаді також увійшли: один з українських виробників металургійної продукції - Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, що входить до групи "Метінвест", який отримав 759,5 мільйона гривень; один з найбільших зернотрейдерів України компанія "Нібулон" (740,98 мільйона гривень); меткомбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" (485,39 мільйона гривень). За ними слідують комбінат "Азовсталь" (473,41 мільйона гривень); "АТ Каргілл" (396,63 мільйона гривень) та інші підприємства.

Як повідомляв УНІАН, Державна казначейська служба в 2017 року відшкодувала платникам податків 120 мільярдів гривень податку на додану вартість, що на 27,2% більше, ніж за 2016 рік.