Ілюстрація REUTERS

Рада ЄС у понеділок, 4 березня, затвердила положення про зрівняння витрат на транскордонні платежі в державах єврозони і країнах, які користуються власною валютою.

Читайте такожУкраїнці зможуть переказувати кошти без комісії з 35 країн

Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейської ради, передає «Економічна правда».

Відео дня

"ЄС працює над тим, щоб здешевити платежі в євро. Оплачувати, знімати гроші в євро в будь-якій точці ЄС скоро коштуватиме стільки ж, скільки й вдома", - йдеться в повідомленні.

З 2002 року однакові збори застосовуються до транскордонних і національних платежів у євро в межах єврозони, тоді як транскордонні платежі в євро з країн, що не входять до єврозони, оподатковуються високим митом.

Реформа приведе у відповідність збори за транскордонні платежі в євро за такі послуги, як кредитні перекази, платежі за картками або зняття готівки, зі зборами відповідних національних платежів тієї ж вартості в національній валюті держави-члена, в якій перебуває постачальник платіжних послуг.

Цей крок розширить переваги дешевих міжнародних переказів в євро для додаткових 150 млн споживачів з країн, що не входять до єврозони.

Крім того, будуть введені додаткові вимоги до прозорості платежів за послуги з конвертації валюти. Коли споживачі будуть проводити платежі за карткою або знімати готівку за кордоном, вони зможуть вибирати, в якій валюті платити. Згідно з новими правилами, споживачі будуть проінформовані про відповідні збори, перш ніж зробити вибір.

Більшість прийнятих положень набудуть чинності з 15 грудня 2019 року.