Ніколас Мадуро / REUTERS

США додали до санкційних списків російський банк "Єврофінанс Моснарбанк" за зв'язок з венесуельською державною нафтовидобувною компанією PDVSA.

Читайте такожГроші від продажу венесуельської нафти підуть на рахунки російського "Газпромбанку"

Про це повідомляє Прайм з посиланням на повідомлення Мінфіну США.

Відео дня

"Радник Білого дому з нацбезпеки Джон Болтон минулого тижня попередив, що іноземні фінансові організації можуть опинитися під санкціями за сприяння незаконним транзакціям на користь Ніколаса Мадуро", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що включення до списку означає заморожування активів в юрисдикції США, а також заборону американським фізичним та юридичним особам на угоди, або угоди з цим банком.

"На 1 січня банк займав 80 місце в банківській системі РФ з активами 71,9 мільярда рублів, власні кошти становили 31,8 мільярда рублів, кошти населення - 8,9 мільярда рублів", - уточнює видання.

У Венесуелі 21 січня почалися масові протести проти узурпував владу режиму Ніколаса Мадуро. Після початку заворушень спікер парламенту країни Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим головою держави. Низка країн Заходу на чолі з США заявили про визнання Гуайдо. При цьому Росія вирішила підтримати режим Мадуро.

США ще 28 січня оголосили про введення санкцій відносно PDVSA, заблокувавши її активи та інтереси у своїй юрисдикції на 7 мільярдів доларів, а також заборонили угоди з ними.