Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента гірничо-металургійної групи компаній «Метінвест» до рівня «B+» з «B» з незмінним рейтингом відновлення «RR4» і зі стабільним прогнозом. Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Читайте такожДо рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes потрапило сім українців - Ахметов піднявся на 62 позиції

Згідно з повідомленням, підвищення рейтингу пов'язане з поліпшенням структури капіталу «Метінвесту» з більш стійким профілем погашення та його зобов'язанням розставляти пріоритети щодо капітальних видатків, погашення заборгованості та фінансування обігового капіталу порівняно з дивідендами.

Відео дня

Відзначається, що рейтинг компанії на рівні «B+» тепер на дві сходинки вищий країнового рівня «B-» України, і це пояснюється стійким поліпшенням коефіцієнта покриття твердою валютою обслуговування зовнішнього боргу.

Fitch оцінює бізнес та фінансовий профіль «Метінвесту» в категорії «BB», проте кредитна якість компанії обмежена операційною ситуацією в Україні.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2018 року Fitch Ratings поліпшило прогноз рейтингу гірничо-металургійної групи компаній «Метінвест» зі стабільного до позитивного в очікуванні успішного завершення запропонованого групою рефінансування єврооблігацій і передекспортного фінансування.

Материнська компанія міжнародної гірничо-металургійної групи «Метінвест» - Metinvest B. V. у 2018 році збільшила чистий прибуток на 93% у порівнянні з 2017 роком - до 1,188 млрд дол.

Довідка УНІАН. Група «Метінвест» – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним із найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).