Міністр назвала ключові напрями роботи відомства / фото УНІАН

Міністерство фінансів України продовжить роботу над завершенням трирічної бюджетної резолюції і проектом державного бюджету на 2020 рік з меншим дефіцитом, написала на своїй сторінці в мережі Facebook міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Читайте такожМінфін подасть апеляцію на рішення суду про визнання незаконною націоналізацію «ПриватБанку»

«Україна обрала нового президента. Вибір переважної більшості моїх співгромадян після 5 років війни і непростих реформ мене здивував. Вибір, який я і як громадянка і як міністр можу не поділяти, але повинна прийняти, тому що вибори пройшли демократичним способом. Що робитиму я? Продовжуватиму працювати міністром фінансів до завершення каденції нашого уряду і всі зусилля спрямую на ті сфери, які були моїми ключовими пріоритетами, коли я в команді технократів прийшла на державну службу в 2015 році», - написала Маркарова.

Відео дня

Зокрема, міністр назвала ключові напрями роботи відомства, серед яких, крім впровадження трирічного бюджетування і підготовки проекту бюджету на 2020 рік з меншим ніж у цьому році дефіцитом, створення нової митної та податкової служб і реформа податкової міліції, завершення залучення Міжнародної фінансової корпорації (IFC ) в капітал державного «Укргазбанку», а також впровадження нових наглядових рад в усіх держбанках.

Крім того, Маркарова повідомила про продовження роботи над створенням Агентства з управління боргом і подальше зменшення боргу до ВВП, прискорення відкриття даних, у тому числі в публічних фінансах, і якісне фінансове забезпечення всіх урядових реформ, в першу чергу - медичної та освітньої.

«Особливу увагу приділятиму безперебійності фінансування безпеки і оборони, щоб наші воїни на передовій не мали проблем ні з грошовим забезпеченням, ні з боєприпасами», - написала вона.

Міністр фінансів також підкреслила, що максимально сприятиме всім ініціативам, спрямованим на посилення євроінтеграції України та вступу до НАТО.

«Боротимуся за збереження інституцій, які ми створили за ці 5 років, належне функціонування яких є запорукою зменшення політичного впливу на ті сфери, де рішення повинні приймати професіонали, а не політики - фіскальна політика, монетарна і фінансовий сектор», - додала глава Мінфіну, подякувавши президенту Петру Порошенку за «складні рішення в дуже непрості для України часи».

Як повідомляв УНІАН, раніше Маркарова повідомляла про плани уряду подати до Верховної Ради трирічну бюджетну резолюцію до травня.

Центральна виборча комісія опрацювала більш як 98% електронних протоколів про підсумки голосування у другому турі виборів президента України. За кандидата в президенти, шоумена Володимира Зеленського проголосували 73,15% виборців, за його опонента, чинного главу держави Петра Порошенка - 24,53%.