В Госдуме РФ переживают за международные резервы России / rodina.ru

Депутати Держдуми від КПРФ просять главу Центробанку Росії Ельвіру Набіулліну вжити заходів для завчасного виведення міжнародних (золотовалютних) резервів із США, щоб уникнути їх заморозки, передає ПРАЙМ.

Читайте такожЗаморожені в США активи трьох російських банків склали $640 млнСтаном на 1 березня 2015 року, міжнародні резерви РФ склали 360,221 млрд доларів проти 376,208 млрд доларів на 1 лютого 2015 року.

На думку депутатів від КПРФ, подальше загострення відносин Росії з США і низкою країн ЄС може призвести до блокування міжнародних резервів РФ.

Відео дня

"Просимо Вас прийняти всі необхідні заходи для завчасного виведення золотовалютних резервів РФ з країн, які ввели економічні санкції відносно Росії, в цілях збереження повного контролю над вищезгаданими міжнародними резервами", - йдеться в депутатському запиті.

Читайте такожНуланд: США і ЄС готові до більш глибоких санкцій проти РФ у разі зриву перемир'я в УкраїніМіжнародні (золотовалютні) резерви РФ являють собою високоліквідні іноземні активи, наявні в розпорядженні Банку Росії і уряду РФ. Резерви складаються з монетарного золота, спеціальних прав запозичення, резервної позиції в МВФ та коштів в іноземній валюті (інші резервні активи).