Ілюстрація / REUTERS

Національний банк України за результатами перевірок з питань протидії відмиванню доходів в червні оштрафував "Індустріалбанк" на 6,853 мільйона гривень за проведення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Читайте такожУкраїнські банки почали менше порушувати нормативи НБУ

Як повідомляється на сайті НБУ, банк у період з 31 жовтня 2017 по 14 червня 2018 року провів фінансові операції по перерахуванню коштів клієнтів в сумі близько 906 мільйонів гривень на рахунки в інших банках. В подальшому ці кошти доставлялися готівкою в підрозділи зазначених клієнтів, зокрема, для видачі кредитів.

Відео дня

У НБУ вважають, що характер операцій дає підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з легалізацією кримінальних доходів, конвертацією безготівкових коштів у готівку.

При цьому, як зазначили в НБУ, банк не вживав заходів для одержання вичерпної інформації про вищезазначених клієнтів, їх здатності ведення фінансової діяльності на відповідні обсяги та суті операцій.

Також в НБУ повідомили, що в учасників зазначених операцій є ознаки фіктивності.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України в січні-травні 2019 року застосував заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу до дванадцяти банкам.