Гройсман поставив ультиматум ряду голів держкомпаній / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив звільнити керівників низки державних компаній, якщо вони до наступної середи не відкличуть із судів позови щодо небажання перераховувати дивіденди до державного бюджету.

Читайте такожГройсман запропонував Коболєву повернути майже 300 мільйонів гривень премії

Про це він заявив на засіданні уряду в середу, запропонувавши Кабміну прийняти відповідне протокольне доручення, щоб направити його в наглядові ради держкомпаній.

Відео дня

«Якщо вони й далі будуть паразитувати на державних питаннях, я терпіти цього не збираюся. Я вважаю, що сьогодні потрібно прийняти протокольне рішення уряду, направити його в наглядові ради та менеджменту компаній, поставити питання, що до середи вони повинні відкликати всі позови проти держави, тому що держава є їхнім власником», - сказав він.

«Іншого бути не може. Вони повинні розуміти, що вони найняті менеджери в державних компаніях, і повинні служити державі, а не проти держави», - додав він.

Особливу увагу у своєму виступі прем'єр приділив компанії «Нафтогаз України», яка у судовому порядку оскаржила зобов'язання компанії сплатити державі 90% дивідендів від прибутку за 2018 рік.

Як повідомляв УНІАН, окружний адміністративний суд Києва зупинив дію постанови Кабінету міністрів у частині, згідно з якою Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повинна виплатити державі дивіденди в розмірі 90% від чистого прибутку компанії за підсумками 2018 року до 1 липня 2019 року.