Активи знаходяться на балансі десяти неплатоспроможних банків / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж пул з невикуплених раніше активів десяти банків України балансовою вартістю 10 млрд грн.

Читайте такожФонд гарантування приступивши до ліквідації банку "Хрещатик"

Як повідомила прес-служба фонду, пул активів складається з прав вимоги та інших майнових прав за кредитними договорами з суб'єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторської заборгованості.

Відео дня

Згідно з повідомленням, дані активи знаходяться на балансі десяти неплатоспроможних банків, а саме: банк «Фінанси та Кредит», «Радикал Банк», «Укрбізнесбанк», «Енергобанк», банк «Київська Русь», «Профін Банк», «Євробанк», «Дельта Банк», «Платинум Банк», «Імексбанк».

За інформацією фонду, торги пройдуть за «голландською» моделлю – з поетапним зниженням ціни протягом дня, а стартова ціна ділянки становить 459,78 млн грн.

Електронний аукціон запланований на 22 липня, його організатором виступає компанія "Ексіто Партнерс і Коен Україна".

Довідка УНІАН. Протягом 2014-2017 років 96 банків в Україні втратили платоспроможність. Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, переданих в управління Фонду гарантування в цей період, становила майже 90 млрд грн. В даний час Фонд гарантування продовжує ліквідацію понад 90 банків в Україні.