Ілюстрація REUTERS

Індекс S&P 500 5 серпня знизився на 2,98%, Dow Jones Industrial Average — на 2,89%, NASDAQ Composite — на 3,47%. Котирування Apple впали більш ніж на 5%, IBM — майже на 4,5%.

Читайте такожЕскалація торгової війни: Китай тимчасово заборонив держкомпаніям закуповувати сільгосппродукцію зі США

Це найбільше падіння з грудня 2018 року, відзначає Reuters.

Відео дня

Водночас дохідність 10-річної облігації федерального казначейства опустилася нижче позначки 1,75%, що є мінімальним показником з кінця 2016 року.

Reuters пов'язує падіння котирувань з падінням китайського юаня: 5 серпня його курс опустився до мінімального за десять років значення. Президент США Дональд Трамп побачив у цьому ознаки того, що влада Китаю маніпулює своєю валютою.

Bloomberg також називає падіння котирувань на біржах США в понеділок найбільшим за весь 2019 рік, передає РБК. Інвестори починають усвідомлювати наслідки затяжного конфлікту між Китаєм і США та переключаються на інші активи: золото подорожчало до $1,5 тис. за унцію, ростуть японська ієна і криптовалюти, зазначає агентство.

«Якщо торгова війна загостриться, ми можемо і до рецесії домовитися — таку заклопотаність ми сьогодні бачимо на ринках», — пояснив Financial Times керівник глобального підрозділу з цінних паперів компанії PineBridge Investments Анік Сен.