Ілюстрація REUTERS

Bloomberg представив свій щорічний рейтинг найбагатших сімей світу. Як і минулого року, лідером стала сім'я Волтон, яка контролює мережу магазинів Walmart. Статок сім'ї агентство оцінює в $190,5 млрд. Сімейна холдингова компанія Walton Enterprises володіє 50% акцій мережі супермаркетів.

Читайте такожВперше за 10 років у світі зменшилася кількість доларових мільйонерів

Як підрахували експерти Bloomberg, за минулі 12 місяців статок сім'ї Волтон збільшувався на $70 тис. за хвилину, на $4 млн за годину і на $100 млн за добу. В цілому за минулий рік статки сім'ї Волтон зросли на $39 млрд.

Відео дня

Другу сходинку в рейтингу зайняли спадкоємці Френка Марса, який заснував на початку XX століття кондитерську компанію Mars, що стала з роками одним із найбільших гравців на світовому ринку солодощів. Досі компанія Mars Inc. повністю належить сім'ї. Її статок, за даними Bloomberg, за рік зріс на $37 млрд, досягнувши $126,5 млрд.

Третя сходинка цього року дісталася Чарльзу і Девіду Кохам, двом синам Фреда Коха, який у 1940 році заснував компанію, що перетворилася через 40 років в американську корпорацію Koch Industries. Статок Кохів, за підрахунками Bloomberg, збільшився за рік на $25 млрд і тепер становить $125 млрд. У торішньому рейтингу Кохі займали другу сходинку.

На четвертому рядку в списку найбагатших розташувалася правляча сімейна династія Саудівської Аравії Аль-Сауд. Bloomberg оцінює статок членів королівської сім'ї в $100 млрд. При цьому агентство зазначає, що статок всієї родини, яка, ймовірно, налічує 15 тис. членів, найімовірніше, набагато більший, передає РБК.

До п'ятірки лідерів також увійшли брати Ален і Жерар Вертхаймери — онуки засновника Будинку моди Chanel П'єра Вертхаймера. Брати володіють парфумерним будинком Chanel. Їх статок за рік також зріс і тепер становить $57,6 млрд.

У десятку найбагатших сімей також увійшли сім'я Дюма, якій належить Будинок моди Hermes ($53,1 млрд), три бельгійські династії (ван Дамм, де Мевіус і де Шпельберх), контролюючі пивоварну компанію у світі Anheuser-Busch InBev ($52,9 млрд), німецькі династії Берінгер і фон Баумбах, які контролюють фармацевтичну компанію Boehringer Ingelheim ($51,9 млрд), сини індійського бізнесмена Дхірубхая Амбані, які зараз контролюють нафтопереробний комплекс Reliance Industries ($50,4 млрд), а також американські династії Каргілл і Макміллан, що контролюють Cargill Inc ($42,9 млрд).

Загальний статок 25 найбагатших сімей світу агентство оцінило в $1,4 трлн.