Ілюстрація REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж великий пул активів, представлений правами вимог за кредитами сімнадцяти збанкрутілих банків.

Читайте такожФонд гарантування має намір стягнути з власників банків-банкрутів 80 мільярдів гривень

Як повідомляється на сайті фонду, в складі пулу активи банків «Дельта Банк», «Фінанси і Кредит», «ВБР», «Інтеграл-банк», «Енергобанк», «Надра», «Кредитпромбанк», «Імексбанк», «Михайлівський», «Діамантбанк», «Платинум Банк», «Профін Банк», «Радикал Банк», «Укрбізнесбанк», «Фідобанк», «Київська Русь» і «Родовід Банк».

Відео дня

Відзначається, що пул включає активи, які виставлялися на продаж від 2 до 23 разів, і в середньому прострочення за кредитами перевищує 3 роки. У багатьох активів є проблеми із заставою, а 15% кредитів - беззаставні.

Стартова ціна встановлена на рівні 409,8 млн грн

Також повідомляється, що торги відбудуться 12 вересня за «голландською» моделлю, а організатор торгів – компаній «Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн».

Довідка УНІАН. Протягом 2014-2017 років 96 банків в Україні втратили платоспроможність. Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, переданих в управління Фонду гарантування в цей період, становила майже 90 млрд грн. В даний час Фонд гарантування продовжує ліквідацію понад 80 банків в Україні.