Президент США Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив у середу, що відстрочка введення мит на товари з КНР до середини грудня, про яку було оголошено днем раніше, принесе значну користь Китаю.

Читайте такожВалютна війна між США та Китаєм тимчасово відміняється

Відповідне повідомлення американський лідер розмістив на своїй сторінці в Twitter.

Відео дня

"Позитивні заяви були сформульовані в розмові з Китаєм днями. Вони поглинають мита девальвацію своєї валюти, і вливають гроші у свою систему. Для американських споживачів це підходить у вересні, але від короткої відстрочки до грудня буде багато користі. Відстрочка насправді більше піде на користь Китаю, ніж нам, але матиме симетричну відповідь", - написав американський лідер.

Він також вказав на те, що Китаю необхідно мирно розібратися з ситуацією в Гонконзі, де два місяці тому спалахнули масові протести проти ініційованого місцевою владою законопроекту, який ставить за мету налагодити механізм видачі з Гонконгу в материковий Китай для судового переслідування осіб, підозрюваних у порушенні законів КНР або тих, які перебувають у розшуку. Під тиском громадськості голова місцевої адміністрації Керрі Лам зняла законопроект з порядку денного, але це не зупинило хвилю антиурядових протестів.

"Мільйони робочих місць пропадають в Китаї на користь інших країн, що не обкладаються митами. Тисячі компаній залишають. Звичайно, Китай хоче укласти угоду. Нехай спочатку гуманно розберуться з Гонконгом!" - вказав Трамп.

У понеділок президент США оголосив про рішення відкласти до середини грудня введення мита в розмірі 10% на деякі категорії товарів, імпортованих з Китаю, після проведених американо-китайських телефонних переговорів.