Ілюстрація / REUTERS

Центральний банк (ЦБ) Бразилії з 21 по 29 серпня 2019 року буде продавати готівкові долари з власних валютних резервів на тлі падіння курсу національної валюти - реалу.

Читайте такожМВФ знизив прогноз зростання світової економіки

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

"Загалом ЦБ має намір продати близько 3,8 мільярда доларів, що становить 1% від загального розміру його валютних резервів. На його думку, такий захід дозволить стабілізувати курс реала", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає агентство EFE, влада Бразилії вирішила піти на такий крок вперше з 2009 року.

Курс реала в ході торгів у середу подолав психологічну позначку в 4 реали за долар (сукупна девальвація бразильської національної валюти з початку року склала 1,7%). Основний індекс Ibovespa Сан-паульської фондової біржі знизився на 2,94%, опустившись до позначки 100.258 пунктів. Падіння курсу реала відбулося на тлі повідомлень про результати праймеріз в Аргентині, на яких переміг опозиційний кандидат в президенти.

"Крім аргентинського фактора, на бразильські котирування продовжують впливати торговельне протистояння КНР та США, перспективи виходу Великобританії зі складу ЄС без укладення угоди з Брюсселем, а також протести в Гонконзі", - вважають експерти.