НБУ відхилив кандидатуру голови наглядової ради "Укрексімбанку" / фото uk.wikipedia.org

Національний банк за результатами розгляду документів, тестування та співбесіди з п'ятьма з дев'яти членів наглядової ради державного «Укрексімбанку» вирішив відмовити в узгодженні кандидатури голови наглядової ради Пауля Торстена.

Читайте такожУ "Райффайзен Банк Аваль" вперше за 14 років змінився керівник

Як повідомляється на сайті НБУ, регулятор вимагатиме заміни його кандидатури відповідно до закону.

Відео дня

Водночас Нацбанк вирішив узгодити призначення в наглядову раду Вікторії Страхової як представника президента України і Юрія Буци як представника Кабінету міністрів.

Також повідомляється, що результати тестування та співбесіди Оляни Гордієнко і Сергія Коновця є позитивними, але остаточні рішення стосовно них будуть ухваленні після усунення зауважень до поданих документів.

Рішення стосовно інших членів наглядової ради будуть ухвалені після тестування та співбесіди.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів наприкінці травня затвердив кандидатури незалежних членів і представників держави в наглядових рад трьох державних банків. До ради «Укрексімбанку» увійшли Пауль Торстен, Стівен Фішер, Дімітрі Чичло, Оляна Гордієнко, Сергій Коновець, Домінік Меню, а також Юрій Буца та Алла Шульга.

«Укрексімбанк» працює на ринку України з 1992 року і є одним з найбільших фінустанов за обсягом активів. 100% акцій банку належать державі.