До України приїхав президент Світового банку / фото facebook/NationalBankOfUkraine

Президент Групи Світового банку Девід Малпасс під час свого візиту до Києва зустрівся з головою Національного банку України Яковом Смолієм і його першим заступником Катериною Рожковою.

Читайте такожBloomberg: Економіка України на підйомі на тлі сповільнення зростання в Європі

Як повідомила прес-служба НБУ, також на зустрічі були присутні віце-президент Світового банку по регіону Європи і Центральної Азії Сиріл Мюллер і директор Світового банку у справах України, Білорусі і Молдови Сату Кахконен.

Відео дня

За інформацією НБУ, упродовж зустрічі її учасники обговорили перспективи подальшого зміцнення українського фінансового сектору, приділивши особливу увагу питанням зростання обсягів кредитування приватного сектору і зниження частки непрацюючих кредитів.

Відзначається, що голова НБУ подякував представникам Світового банку за плідну співпрацю, а представники СБ, у свою чергу, висловили налаштованість на подальшу співпрацю з українським регулятором.

У НБУ нагадали, що Світовий банк підтримує в Україні проекти з реформування фінансового сектору, посилення банківського нагляду, зміцненню наглядових функцій НБУ і корпоративного управління державними банками, врегулювання проблемних кредитів.

Як повідомляв УНІАН, президент Групи Світового банку Девід Малпасс прибув до Києва 22 серпня з дводенним візитом. Це його перший візит до України після призначення на посаду у квітні поточного року. Зустріч Малпасса з президентом України Володимиром Зеленським анонсовано на п'ятницю, 23 серпня.

Світовий банк - міжнародна фінансова організація, створена з метою організації фінансової і технічної допомоги країнам, що розвиваються. У Світовий банк України вступила в 1992 році (одночасно із вступом у Міжнародний валютний фонд) і є членом усіх його структур.

З травня 2014 року Група Світового банку надала Україні 5,5 млрд дол. США, а також гарантію оплати газу в розмірі 500 млн дол. і фінансову гарантію на 750 млн дол., під яку наша країна залучила кошти на зовнішньому ринку.