Ілюстрація / REUTERS

Україна остаточно розрахувалася з Міжнародним валютним фондом за програмою stand-by, розпочатої у 2014 році.

Читайте такожПроблем з погашенням зовнішніх боргів України не буде - НБУ

Як повідомили УНІАН у Національному банку України, фінальні платежі становили загалом 156 мільйонів у доларовому еквіваленті.

Відео дня

Україна натомість незавершеної програми stand-by 2014 року у 2015 році уклала з МВФ програми розширеного фінансування EFF, яка також до завершення в грудні 2018 року була замінена на поточну програму stand-by.

Згідно із заявою міністра фінансів Оксани Маркарової, наша країна готова до приїзду місії МВФ, очікуваної у вересні для обговорення нової програми, яка може стати останньою, щоб далі обходитися без підтримки кредитора.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні в травні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 мільярда доларів в рамках чинної програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

За підсумками травневої місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради та формування нового Кабінету міністрів.

29 серпня Верховна Рада призначила Олексія Гончарука прем'єр-міністром і затвердила новий склад уряду, а 30 серпня новопризначений глава уряду анонсував приїзд місії МВФ в період з 10 по 24 вересня.