Перевірка ряду великих платників податків триває / фото УНІАН

Поширена у ЗМІ інформація про результати податкових перевірок низки великих підприємств України та донарахування їм пені є некоректною, оскільки перевірки ще тривають і рішення щодо них ще не прийнято. Про це йдеться у заяві Державної податкової служби.

Читайте такожПодаткова служба змінить оподаткування IT-шників: усі подробиці

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної податкової служби України (ДПС), на податкову службу покладено функції і виконання повноважень щодо адміністрування податків згідно з розпорядженням Кабміну від 21 серпня.

Відео дня

За даними прес-служби, Офіс великих платників податків ДПС очолює Олексій Дерев'янко, в той час як Євген Бамбізов, який зробив журналістам відповідні заяви про завершення ряду перевірок великих підприємств та донарахування їм податків, виконує обов'язки голови комісії з реорганізації Офісу великих платників податків Фіскальної служби, яка перебуває у стані ліквідації.

«Євген Бамбізов не є працівником ДПС і не має ніякого стосунку до проведення податкових перевірок. Щодо висловлювань Євгена Бамбізова журналістам про нібито донарахування податкових та накладення штрафних санкцій на ряд підприємств, Державна податкова служба інформує, що зазначені питання не входять у сферу повноважень Бамбізова. В даний час податкові перевірки цих підприємств не завершені, ніяких рішень не прийнято», - повідомили в прес-службі.

Також у податковій службі підкреслили, що будь-які рішення про донарахування або накладення санкцій на платників податків, зокрема, про які згадував у своїй заяві Бамбізов, можуть бути прийняті лише в межах передбаченої законом процедури уповноваженими структурами новоствореної Державної податкової служби України.

Раніше ряд ЗМІ повідомили з посиланням на Бамбізова про завершення аудиту "ArcelorMittal Кривий Ріг" з сумою претензій 9 млрд грн, про донарахування 645 млн грн податків мережі магазинів електроніки "Фокстрот", а також про намір завершити аудит "Нафтогазу України" на початку жовтня.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенко» Андрія Антонищака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.