Google оштрафували через незаконний збір інформації про дітей на Youtube / REUTERS

Інтернет-гігант Google виплатить штраф у розмірі 170 мільйонів доларів за збір інформації про неповнолітніх без згоди їхніх батьків.

Читайте такожНовий кліп Біллі Айліш підірвав YouTube (відео)

Про повідомляє DW, посилаючись на сайт Федеральної торгової комісії США.

Відео дня

За даними відомства, сервіс відеохостингу YouTube, що належить Google, використвував зібрані про дітей дані для демонстрації їм таргетованої реклами.

Комісія звинуватила Google в порушенні норм, що забороняють збір інформації про дітей у віці до 13 років без згоди їхніх батьків.

"Порушенню закону з боку YouTube немає жодного виправдання", - цитує агенція dpa заяву голови Федеральної торгової комісії США Джо Саймонса.

Зазначається, що штраф, який має сплатити Google, став найбільшим за всю історію застосування таких санкцій за порушення заборон на збір інформації про дітей.

Крім того, того сторони домовилися, що Google і YouTube будуть звітувати про те, як вони збирають дані, а також створять систему, яка дозволить ідентифікувати дитячий контент.

Представники YouTube запевнили, що сервис змінить свої підходи до збору даних користувачів, особливо щодо дітей.

Раніше повідомлялось, що найбільша соціальна мережа світу Facebook опинилася в епіцентрі гучного скандалу. В інтернеті опублікували базу даних із майже 420 мільйонами номерів телефонів користувачів.