Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України "ПриватБанк" за 8 місяців отримав 25,8 млрд грн чистого прибутку, що є рекордним показником для банківської системи і майже втричі вище прибуток банку за аналогічний період минулого року.

Читайте такожВ Україні з'єднання явилася технологія оплати "обличчя"

Як повідомили в прес-службі банку, чистий комісійний дохід банку за 8 місяців досяг 11,6 млрд грн, або 45,1% у доходах банку завдяки збільшенню кількості активних клієнтів і транзакцій в онлайн-банку Приват24.

Відео дня

«Що відрізняє бізнес-модель «ПриватБанку» і робить її стійкою – це транзакційний бізнес. Приват24 - ядро сучасної бізнес-моделі банку. За останній рік щоденна кількість транзакцій в Приват24 зросла на 700 тисяч, – зазначив голова правління банку Петро Крумханзл. – Щомісяця через Приват24 українці купують товарів і оплачують послуг на суму понад 65 млрд грн. Якщо б у «ПриватБанку» не було передової онлайн-платформи для обслуговування такої кількості клієнтів і транзакцій, нам довелося б відкривати більше 7,5 тисяч нових відділень».

Також у банку повідомили, що з початку року в Приват24 з'явилися дві нові функції – продаж електронних полісів ОСЦПВ та обмін валют онлайн, а до кінця року з'являться можливість купівлі фізичними особами ОВДП і випуск повноцінної банківської віртуальної карти.

Довідка УНІАН. «ПриватБанк» (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.