Олександр Каленков. Фото: прес-служба

Плановані зміни у податкове законодавство України, а саме закону №1210 в частині рентних платежів завдадуть шкоди для економіки.

Про це заявив президент Об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

За його словами, підвищення податку може різко скоротити кількість робочих місць на профільних українських підприємствах – Інгулецький ГЗК, Північний ГЗК, Центральний ГЗК.

Відео дня

"Щоб люди уявляли собі масштаби цієї катастрофи. Не кажучи вже про те, що суміжні підприємства, а це фактично на три можна множити. Це обсяг, який втратить "Укрзалізниця", порти, які перевищують наші вантажі. Економіці країни буде завдано величезної шкоди", - сказав він.

За словами Каленкова, ситуація, яка буде для України ще більш прикра – це те, що ми втратимо свої ринки в Європі на користь російських виробників.

"16 млн тонн йдуть російському "Металоинвесту". Що це означає для валютного курсу та для зростання цін ви можете зрозуміти, тому що це велика цифра – мова йде про близько 3 мільярдів доларів, які країна отримує валютної виручки від експорту залізорудної сировини. Вони будуть під питанням. Більшу частину з них ми втратимо", - підсумував президент "Укрметаллургпрома.