Стадіон "Чорноморець" знову виставили на продаж / фото ФК Чорноморець

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повторно виставив на продаж стадіон "Чорноморець" в Одесі, знизивши початкову ціну його реалізації майже в п'ять разів – до 733,25 млн грн з початкової в 3,66 млрд грн.

Читайте такожГончарук: довіра до СЕТІВ зникла - арештоване майно підприємств-банкрутів продаватимуть через Prozorro

Як повідомила прес-служба фонду, аукціон з продажу нежитлових будівель стадіону «Чорноморець» відбудеться 10 жовтня 2019 року за голландською моделлю. У лот також увійшли права вимоги за 40 договорами, укладеними з юридичними особами.

Відео дня

"Всі активи знаходяться на балансі АТ «Імексбанк». Початкова ціна реалізації – 733 250,38 тис. грн", – йдеться в повідомленні.

Загальна площа нерухомості перевищує 80 тис. кв. м. Комплекс є унікальним спортивним об'єктом і включає стадіон, що дозволяє розмістити на трибунах більше 34 тисяч осіб, а також бізнес-центр з рестораном, фітнес-центр, готель, підземний паркінг.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб отримав стадіон "Чорноморець" в якості застави за кредитами пов'язаних компаній перед збанкрутілим «Імексбанком».

У червні 2019 року фонд виставив на продаж нежитлові будівлі стадіону разом з правами вимоги за 40 договорами за стартовою ціною 3,66 млрд грн.

Довідка УНІАН. «Імексбанк» (м. Одеса) працює на ринку України з 1994 року і входив до групи великих банків. Банк належав депутату Верховної Ради Леоніду Климову. Національний банк України визнав «Імексбанк» неплатоспроможним у січні 2015 року.