Прем'єр зустрівся з банкірами / фото facebook/PMHoncharuk

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук провів зустріч з керівниками українських банків. Про це повідомив радник голови правління «Правекс-Банку» Тарас Кириченко.

Читайте такожГончарук назвавши умову для зростання української економіки на 40%

«Сніданок банків НАБУ (Незалежної асоціації банків України) з прем'єром. Чесна розмова про економічне зростання», - підписав Кириченко відповідну фотографію на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

Згідно з фотографіями, на зустрічі також були присутні заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук, голова Незалежної асоціації банків України Роман Шпек і керівники низки українських банків.

Згодом прем'єр Гончарук назвав діалог з банкірами продуктивним. «Створення умов для активізації кредитування банками реального сектора економіки - один із пріоритетів діяльності уряду», - написав прем'єр у соцмережі Facebook.

Він нагадав, що минулого тижня уряд підписав меморандум про співпрацю з Національним банком. «Уряд планує створити умови для Нацбанку, які дозволять йому навести порядок на ринку небанківських фінансових послуг, захистити банки від недобросовісної конкуренції», - додав Гончарук.

За його словами, також у планах - приведення законодавства з регулювання фінансових інструментів та інвестиційних фондів у відповідність з директивами Євросоюзу.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час першого виступу у Верховній Раді назвав одним із головних пріоритетів нового уряду здешевлення кредитів для розвитку економіки.

Згодом голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що зниження кредитних ставок в Україні до рівня 12% річних, є реальним завданням, але крім зниження облікової ставки потрібна імплементація закону про захист прав кредиторів, судова реформа.