За словами Маркарової, переговори проводяться більш динамічно, ніж у попередні роки / фото УНІАН

Переговори з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми з Україною відбуваються активно й більш динамічно, ніж у попередні роки.

Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова в ефірі «Голос Америки» у Вашингтоні, США.

«Активні переговори. Ми рухаємося швидше, ніж у попередні роки», - сказала Маркарова, відповідаючи на запитання про те, як проходять переговори з кредитором.

Відео дня

За її словами, всі умови, які озвучує МВФ, були очікуваними й, так чи інакше, передбачались у попередніх програмах із Фондом.

Ключовими умовами нової програми Маркарова назвала збереження в Україні макроекономічної стабільності та прискорення економічного зростання.

Читайте такожУкраїнська делегація полетіла у США на переговори з МВФ

Довідка УНІАН. Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 до 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться найближчими тижнями.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

За словами прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, українська делегація в США продовжить переговори з МВФ щодо нової трирічної програми, старт якої очікується цього року.