Нефьодов зазначив, що лише в листопаді митниця перерахувала до бюджету 30,3 мільярда гривень / УНІАН

Надходження митних платежів до держбюджету України у вересні-листопаді поточного року зросли у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року на 1% - до 3,87 мільярда доларів США.

Читайте такожНефьодов назвавши дату офіційного старту роботи Митної служби

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Відео дня

"При цьому вартісні обсяги оподаткованого імпорту зменшилися на 7% (в першу чергу через падіння світових цін на вугілля, газ, нафта). Тобто поки митниця збирає більше податків при зменшенні вартості ввезених товарів. У результаті за останні місяці зріс податковий тягар на 1 долар імпорту - з 0,26 долара у 2018 році до 0,27 долара у 2019 році. Позитивну тенденцію має також митна вартість несировинного імпорту (зростання з 1,5 долара/кілограм до 1,6 долара/кілограм), що свідчить про поступове зменшення "сірого імпорту". Працюємо далі", - підкреслив Нефьодов.

Зокрема, лише в листопаді митниця перерахувала до держбюджету 30,3 мільярда гривень.

"План (листопада - УНІАН) виконали, перерахували 30,3 мільярда гривень до бюджету. І це при тому, що у нас тільки збільшується невідповідність закладеного в бюджет курсу гривні об'єктивної реальності. У бюджеті на кінець року - 29,4, а в НБУ сьогодні - 23,97", - додав голова Митної служби.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають, офіційний старт роботи відомства запланований на наступний тиждень.

На початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.