Ілюстрація REUTERS

Економічний успіх України залежить від верховенства права та усунення корисливих інтересів в економіці, при цьому вкрай важливо зберегти результати очищення банківської системи і відшкодувати відповідні втрати платників податків.

Читайте такожУкраїна не встигне отримати гроші МВФ цього року - ЗМІ

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої, переданому агентству УНІАН.

Відео дня

Зазначається, що керівник МВФ провела конструктивну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

"У ході нашої бесіди я подякувала президенту за вражаючий прогрес, досягнутий ним і його урядом за останні кілька місяців у просуванні реформ і продовження розумної економічної політики. Я запевнила президента в готовності МВФ підтримати програму влади з підтримки макроекономічної стабільності та становленню економіки на шлях більш високого, стійкого і всеосяжного зростання", - йдеться в заяві.

Георгієва підтвердила досягнення угоди на рівні персоналу про нової трирічної програми розширеного фінансування України за підтримки МВФ обсягом 4 мільярда SDR, або близько 5,5 мільярда доларів, зазначивши, що рішення підлягає затвердженню керівництвом Фонду.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування обсягом 5,5 мільярда доларів. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду.

Міністр фінансів України Оксана Маркарова раніше заявила, що угода з МВФ дозволить нашій країні отримати 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу на вигідних умовах в найближчі місяці.