Ілюстрація REUTERS

Новий транш від Міжнародного валютного фонду надійде в Україну протягом декількох місяців.

Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив в інтерв'ю каналу "Україна 24".

Читайте такожУкраїна здатна через три роки стати незалежною від МВФ - Маркарова

Відео дня

За його словами, нічого не заважає надходженню грошей від МВФ.

“Це абсолютно технічна робота, яка зараз триває. Це питання кількох місяців, я не сумніваюся, що ми цю технічну роботу доведемо до кінця і проблем не буде", - сказав прем'єр.

Також Гончарук зазначив, що МВФ дуже «демонізують» через олігархічні ЗМІ.

“Багато чуток, розмов, нібито вони там висмоктують ресурси. Насправді співпраця з МВФ - це про довіру, це про дешеві ресурси... Для нас стратегічно важливо отримати таку довгострокову програмну роботу з МВФ, тому що це дуже авторитетна світова організація, і це сигнал для інвесторів, що можна заходити в Україну, з одного боку, з іншого боку - це можливість мати дешеві ресурси", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду.

Глава НБУ Яків Смолій 12 грудня заявив, що рішення про нову програму може бути затверджено у першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди - прийняття законів про неможливість повернення неплатоспроможного банку колишнім власникам, створення єдиних юридичних осіб податкової та митної служб, обіг сільськогосподарських земель.