Ілюстрація REUTERS

Національний банк вклав 84% міжнародних резервів України в цінні папери з високим міжнародним рейтингом, включаючи державні облігації США з рейтингом «ААА».

Читайте такожНБУ за тиждень викупив на міжбанку $100 мільйонів

Як повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook, близько 11% резервів зберігається у вигляді готівки, депозитів і коштів на кореспондентських рахунках в інших центральних банках і першокласних комерційних банках, а решта - монетарне золото.

Відео дня

У НБУ наголосили, що така структура резервів повністю відповідає світовій практиці, й управляючи резервами, регулятор дотримується принципів надійності, ліквідності та прибутковості, нарощуючи резерви за сприятливої ситуації на внутрішньому валютному ринку, аналізуючи тренди в світовій економіці та розміщуючи резерви в різні надійні інструменти.

«Завдяки нарощуванню Національним банком міжнародних резервів в останні роки на сьогодні їх обсяг є достатнім як для здійснення поточних платежів за державним боргом в іноземній валюті, так і для проведення валютних інтервенцій на міжбанківському валютному ринку для підтримки цінової стабільності», - зазначається в повідомленні.

false

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України у 2018 році поповнив резерви шляхом купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку 7,933 млрд дол.

Міжнародні резерви України в 2019 році зросли на 22% - до 25,3 млрд дол., досягнувши семирічного максимуму.