Ілюстрація REUTERS

Проведене Україною розміщення десятирічних євробондів на 1,25 млрд євро зі ставкою прибутковості 4,375% річних стало найефективнішим за сучасну історію нашої країни.

Читайте також"Економія 2 мільйонів гривень щодня": Гончарук прокоментував випуск Мінфіном єврооблігацій

Про це написала міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

«Так, це найефективніше запозичення за сучасну історію України. Це друга крапка в кривій і в нашій стратегічній історії повернення саме на європейський ринок запозичень. Саме в Євро. Тому що Україна - це Європа», - написала Маркарова.

Вона наголосила, що це найкращий показник довіри до України.

За інформацією Мінфіну, під час розміщення отримані заявки на придбання цінних паперів нової емісії від більш як 350 інвесторів з усього світу на загальну суму понад 7 млрд євро.

Розрахунки за новим випуском мають відбутися 27 січня, а отримані кошти будуть спрямовані на фінансування державного бюджету.

Очікується, що новий випуск отримає рейтинги «B» від агентств Standard & Poor's і Fitch.

Кінцевий термін погашення випущених євробондів - 27 грудня 2030 року.

Лід-менеджерами випуску виступили BNP Paribas, J.P. Morgan і Raiffeisen Bank International.

Як повідомляв УНІАН, Україна у червні 2019 року під час розміщення семирічних євробондів залучила на зовнішньому ринку запозичень 1 млрд євро з прибутковістю 6,75% річних з кінцевим терміном погашення 20 червня 2026 року. Це розміщення ознаменувало повернення нашої країни на ринок запозичень в євро після 15-річної паузи.