Ілюстрація REUTERS

Товарообіг між Україною і Європейським Союзом у січні-листопаді 2019 року становив 42 мільярди доларів, або 41,5% від загального торговельного обороту нашої країни.

Читайте такожБілорусь є ключовим торговим партнером України – Зеленський

Як повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, про це заявив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка.

Відео дня

"Європейський ринок зараз є ключовим ринком для українського експорту. Кількість українських експортерів, що постачають свою продукцію до ЄС, постійно зростає. Вже сьогодні товарообіг з країнами ЄС становить 41,5% від загального торговельного обороту України. У січні-листопаді 2019 року торговий оборот Україна-ЄС становив 42 мільярди доларів США", - цитує Хитавицю прес-служба міністерства.

За його словами, під час проходив 28 січня шостого засідання Ради асоціації Україна-ЄС українська сторона ініціювала обговорення перегляду положень Угоди про асоціацію, оскільки поточний рівень тарифної лібералізації між Україною і ЄС не відповідає реальному обсягу торгівлі, а нові виклики у сфері електронної комерції, інвестування й торгівлі послугами мають потребу в розширенні договірної бази. Крім того, українська сторона запропонувала ЄС ввести поширення режиму внутрішнього ринку у сферах надання фінансових, телекомунікаційних, поштових та кур'єрських послуг, для чого потрібно оновити додаток XVII до Угоди про асоціацію.

Як повідомляв УНІАН, товарообіг між Україною і Європейським Союзом у першому кварталі 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року зріс на 6% – до 11,149 мільярда доларів.