Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів закрив перукарню, розташовану в будівлі уряду, а у звільненому приміщенні розташовуватимуться «інвестиційні няні», які залучатимуться для допомоги великим інвесторам, про що на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Читайте такожМіністр економіки розповів, як працюватиме "інвестиційна няня"

«Маленький крок, щоб у нашому житті стало трохи менше совка. У нас в Кабміні відбулося нечуване - ми закрили перукарню. Я, коли її виявив, спочатку подумав, що це якийсь розіграш. Виявилося, не розіграш, справжня перукарня. Стрижка волосся модельна - 95 грн. Модельна стрижка чубчика - 35 грн. Навіть можна зафіксувати волосся лаком (15 грн - якщо волосся до 20 см, але 25 грн для волосся довше за 40 см)», - написав він.

Відео дня

«У кімнаті, яка звільняється, буде облаштовано дванадцять робочих місць. Туди в'їдуть працівники UkraineInvest, ті самі інвестиційні няні», - додав міністр.

Також він зазначив, що хоче разом з Фондом державного майна проаналізувати міністерства та інші держоргани на предмет наявності непрофільної нерухомості, яку можна приватизувати або віддати в оренду.

фото instagram/dubilet

Як повідомляв УНІАН, 22 січня під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів.

Президент пообіцяв кожному інвестору, великій компанії, яка приведе в Україну 100 мільйонів доларів або більше, забезпечити окремий контракт з державою для захисту інвестицій. Це буде менеджер, investment nanny. Менеджер, який розмовляє п'ятьма мовами і в форматі «24 на 7 працюватиме з бізнесом і вирішувати будь-яке питання, будь-яку проблему. Крім того, президент України пообіцяв на п'ять років звільнити від сплати податку на прибуток тих інвесторів, які вкладуть у купівлю вітчизняних держпідприємств від 10 мільйонів доларів.

Довідка УНІАН. Офіс із залучення і підтримки інвестицій UkraineInvest створено постановою уряду в жовтні 2016 року. Офіс діє як постійно діючий дорадчий орган Кабінету Міністрів України для просування і підтримки прямих іноземних інвестицій і вдосконалення іміджу України як привабливої для інвестицій країни. Фахівці UkraineInvest координують дії органів виконавчої влади для вирішення проблемних питань, що виникають при інвестуванні в економіку України, а також при підготовці пропозицій щодо формування і реалізації інвестиційного потенціалу України, підтримки пріоритетних інвестиційних проектів, поліпшення інвестиційного клімату в Україні, забезпечення захисту прав інвесторів.