Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів планує привести співвідношення жіночих і чоловічих середніх зарплат в Україні до 83% до 2025 року і до 85% - до 2030 року. Про це йдеться в Концепції реалізації державної політики у сфері розвитку соціально відповідального бізнесу, схваленої урядом 24 січня і опублікованої на урядовому порталі.

Читайте такожУ ЄС жінки в середньому отримують на 30% нижчі пенсії, ніж чоловіки (інфографіка)

Згідно з документом, у 2015 році показник співвідношення жіночих і чоловічих зарплат був на рівні 74,9%. Таким чином, уряд хоче скоротити цей розрив в обумовлені терміни.

Відео дня

Також у Концепції передбачені темпи номінального зростання середньомісячної заробітної плати в Україні - до 500% у 2025 році і 800% до 2030 року.

Крім того, згідно з Концепцією, приріст прямих іноземних інвестицій в українську економіку планується збільшити з 3 млрд дол. (рівень 2015 року) до 16 млрд дол. у 2025 році і 17,5 млрд дол. у 2030 році.

Концепція реалізації державної політики у сфері розвитку соціально відповідального бізнесу передбачає реалізацію заходів, спрямованих на охорону навколишнього середовища, забезпечення зайнятості населення, розвиток трудових відносин, розробку стратегії соціальної відповідальності суб'єктів господарської діяльності. Реалізація концепції передбачена на період до 2030 року двома етапами (до 2025 року і до 2030 року).

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня Кабінет міністрів схвалив законопроект про працю, який покликаний зберегти і розширити соціальні права працівників в Україні, збільшити кількість легальних робочих місць, забезпечити рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері праці, підвищити доходи працівників і гармонізувати українське законодавство з європейським.