Олег Бахматюк

Голова ФГВФО Світлана Рекрут розповіла про те, що пропозиція Олега Бахматюка з виплати боргів VAB банку державі є найбільш вигідною для бюджету Таке мирне врегулювання питання підтримується міжнародними фінансовими інституціями і буде пріоритетом для ФГВФО на цей рік. Про це повідомляють Українські новини.

Про це Світлана Рекрут розповіла в інтерв'ю НВ. На питання, яка ситуація навколо мирного врегулювання питань і пропозиції Олега Бахматюка, керівник Фонду заявила, що "мирне врегулювання - це один з наших пріоритетів на цей рік. Шляхом війни ми вже йдемо кілька років. Це довго, дорого і не завжди успішно". Рекрут заявила, що є воля Фонду гарантування взяти на себе практичну реалізацію цього проекту.

Читайте такожФГВФО та Бахматюк відновили переговори про реструктуризацію боргу

Відео дня

"Бахматюк став першим, хто офіційно виявив бажання піти за таким сценарієм. Яка у нього мотивація? Йому треба вести і розвивати бізнес, йти далі, що дуже складно в обставинах, коли по ньому є ряд кримінальних проваджень, йому і кільком учасникам його команди вручено підозру. Нам же треба, щоб він повернув гроші державі і кредиторам. А джерелом повернення грошей є той же бізнес. Тому Україні, мені здається, дуже важливо зараз скористатися цією синергією і спробувати все-таки піти цим шляхом ", - заявила голова Фонду.

За словами Світлани Рекрут, Фонд обговорював і знаходить підтримку МВФ щодо необхідності ведення цієї роботи, оскільки це "абсолютно зрозумілий і правильний шлях поповнення державного бюджету". Механізм врегулювання, який прописаний у відповідному законопроекті №2571, був узгоджений з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком.

Нагадаємо, що Олег Бахматюк є єдиним екс-акціонером виведених з ринку банків в результаті банківської кризи, що почалася в 2014 році, який виступає з пропозицією виплати 8 млрд грн боргів державі через механізми реструктуризації.