Глава Нацбанку Яків Смолій / REUTERS

Національний банк України заборонив банкам вводити які-небудь обмеження щодо депозитів, термін яких завершився.

Читайте такожНБУ з початку року витратив на підтримку гривні близько $1,5 мільярда

Про це заявив голова НБУ Яків Смолій в ході брифінгу.

Відео дня

"Ми заборонили банкам вводити які-небудь обмеження щодо депозитів, термін яких завершився. Тобто, якщо у вас закінчився депозит, ви можете робити з ним що завгодно: продовжити зняти. Жодних обмежень немає", - сказав глава НБУ.

За його словами, в останні дні в банківській системі практично немає відтоку депозитів.

Також Смолій зазначив, що Національний банк зосередив свої антикризові заходи за п'ятьма напрямами. Крім заборони банкам вводити будь-які обмеження для клієнтів, у переліку цих заходів введення пільгового обслуговування кредитів для клієнтів банків, пом'якшення банківського регулювання, підтримка валютного ринку за допомогою продажу валюти з резервів і підкріплення кас банків готівковою валютою.

Крім того, НБУ переглянув тарифи на свої послуги для банків з обслуговуванню платежів у СЕП і обробці готівки, щоб фінустанови вжили аналогічних заходів для стимулювання переходу клієнтів на дистанційне обслуговування.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу COVID-19. За три місяці вірус поширився на 150 країн, а кількість хворих у світі перевищила 180 тисяч осіб.

В Україні зафіксовано 26 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, три з яких - летальні.

Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи у зв’язку із загрозою епідемії коронавірусної інфекції в Україні, зокрема з 12 березня ввів карантин у навчальних закладах терміном на три тижні.

З 17 березня призупинило роботу київське метро і метро в інших містах України, а з 18 березня - припинилися залізничні, авіаційні й автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.