Ілюстрація REUTERS

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) з групи Світового банку може виділити Україні 500 млн дол. кредитних коштів на підтримку держбюджету в умовах карантину, запровадженого українською владою з метою недопущення масового поширення коронавірусу в країні.

Читайте такожНБУ розповів про хороші новини: коливання на валютному ринку ослабли

Про це заявила генеральний директор Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олена Волошина в ході відеоконференції.

Відео дня

"Ми будемо й надалі шукати інші інструменти для того, щоб підтримувати не тільки наших клієнтів, але й приватний сектор в цілому. Наші колеги з Міжнародного банку реконструкції та розвитку зараз перебувають у переговорах з приводу виділення 500 мільйонів кредиту для підтримки бюджету України, і на додаток до цього ведуться переговори про кількамільйонне спеціальне фінансування, яке піде на боротьбу з коронавірусом", - сказала Волошина.

Вона також додала, що через коронавірус і введення обмежувальних заходів найбільше постраждає малий бізнес, особливо зі сфери послуг.

"Тому що ніхто не розуміє, як надовго затягнеться припинення діяльності цього бізнесу", - підсумувала генеральний директор IFC.

Довідка УНІАН. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу.

Станом на ранок 23 березня в Україні зафіксовано 73 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 летальних, 1 пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

Викликана стрімким поширенням вірусу паніка на світових ринках спровокувала падіння валют країн, що розвиваються, і котирувань фондових бірж.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна на сьогодні має сильніші позиції, ніж на початок світової фінансової кризи 2008 року.