Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України Приватбанк" ввів "кредитні канікули" для клієнтів малого та середнього бізнесу та підприємців з 1 березня 2020 року до кінця травня.

Читайте такожВ Україні зняли заборону на низку видів діяльності під час карантину: кому дозволили працювати

Як повідомила прес-служба банку, "кредитні канікули" вводяться як за кредитами без простроченої заборгованості, так і по кредитах, які не були погашені вчасно.

Відео дня

"Кредитні канікули" діятимуть для всіх клієнтів малого та середнього бізнесу за продуктом "Кредитний ліміт на рахунки". Вимогу обов'язкового щомісячного обнулення лімітів перенесено на кінець травня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що клієнти отримають персональні повідомлення про порядок запровадження "кредитних канікул" за цим та іншим кредитним продуктам з докладною інформацією про погашення кредитів на цей період.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України має намір найближчими днями затвердити принципи кредитних канікул для бізнесу з метою підтримки підприємців в період карантину.

25 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу продовжив карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня прийняла закон про пом'якшення ряду вимог податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком країни за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.