Ілюстрація / REUTERS

Національний банк України в четвер, 26 березня, продав на міжбанківському валютному ринку близько 11 мільйонів доларів для згладжування надмірних курсових коливань, на відміну від минулих тижнів, коли регулятор продавав по 100-300 мільйонів доларів щодня, і останніх трьох днів, коли НБУ взагалі не продавав валюту.

Читайте такожДо України з-за кордону привезли готівкові долари: банкам передали 130 мільйонів

Про це повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Це перша інтервенція з продажу валюти за останні три дні. У цілому ринок виглядає значно спокійнішим, ніж під час спалаху коронавірусу на початку березня. Більшість угод сьогодні була в діапазоні 28,05-28,20 гривні за долар США", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що міжнародні резерви України становлять близько 25 мільярдів доларів США. Минулого року НБУ викупив з ринку майже 8 мільярдів доларів, а в поточному році продав менш як 1,5 мільярда доларів.

"Тому ми маємо достатній запас міцності й за необхідності продовжимо проводити валютні інтервенції, щоб згладжувати надлишкові курсові коливання", - підкреслили в НБУ.

Як повідомляв УНІАН, на українському валютному ринку два тижні спостерігався підвищений попит на валюту, викликаний погіршенням настроїв учасників ринку через поширення у світі коронавірусу, проте вже під кінець минулого тижня ажіотаж на валютному ринку почав падати, оскільки українці продали валюти більше, ніж купили.

У НБУ заявили, що не будуть вводити обмеження на валютному ринку України та продовжать згладжувати надмірні коливання допомогою продажу валюти з резервів.

На позаминулому тижні регулятор витратив на підтримку гривні 981,6 мільйона доларів, а на минулому – понад 1 мільярд доларів.

У 2019 році Нацбанк поповнив резерви допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 7,9 мільярда доларів.