Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що найближчими днями Верховна Рада підтримає зміни до державного бюджету.

Читайте такожВиплати лікарям та допомога пенсіонерам: в уряді попередньо опрацювали зміни до бюджету

Про це йдеться у зверненні голови держави, розміщеному на сторінці президента у Facebook.

Відео дня

За словами президента, сьогодні відбулося засідання уряду, на якому прийнято декілька важливих рішень.

"Спасибі за підтримку ініціативи про щомісячну доплату у розмірі 500 гривень людям старше вісімдесяти років. Розуміємо, що це не ідеал, але людям стане хоч трохи легше. Ще хочу зазначити рішення про виплату цього місяця тисячі гривень тим громадянам, які мають пенсію менш як п'ять, а також певним вразливим категоріям населення. Важлива і запланована на 1 травня 2020 року індексація пенсій", - додав він.

Зеленський зазначив, що всі ці ініціативи потребують прийняття змін до державного бюджету. "Я впевнений, що народні депутати найближчими днями проголосують за ці зміни і не заберуть у людей таку важливу підтримку", - зазначив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада не прийняла запропоновані урядом зміни до державного бюджету України на 2020 рік, відправивши документ у профільний парламентський комітет на доопрацювання до повторного першого читання.

1 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив сподівання, що Верховна Рада наступного тижня затвердить доопрацьований проект змін до державного бюджету України на 2020 рік.