Ілюстрація REUTERS

Валютний ринок заспокоївся завдяки новинам про прийняття необхідних законів для старту нової програми з Міжнародним валютним фондом, і попит на валюту знизився до докризового рівня.

Читайте такожВ обмінниках подешевшала валюта: скільки коштують долар і євро

Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій в ході онлайн-брифінгу.

Відео дня

Він нагадав, що цього тижня Верховна Рада прийняла закон про ринок землі та схвалила в першому читанні закон про банківське регулювання, що наблизило Україну до старту нової програми з МВФ.

"Починаючи з 10 березня ми мали значний попит на іноземну валюту. Ми бачили, що щоденні обсяги попиту зросли більш ніж удвічі", - сказав Чурій.

За його словами, після прийняття законів ситуація на валютному ринку почала врівноважуватися, і Нацбанк вже не продає, а купує валюту. Обсяг такої покупки за поточний тиждень становить близько 100 мільйонів доларів.

"Ми бачимо, що попит значно знизився і вийшов на ті показники середньоденного попиту, який ми мали до розгортання кризових явищ", - додав Чурій.

Як повідомляв УНІАН, вартість долара США в обмінних пунктах Києва на ранок п'ятниці, 3 квітня, в порівнянні з вчорашнім днем знизився на 25 копійок – до 27,75 гривні за долар.