Ілюстрація / REUTERS

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив тимчасовій повіреній у справах США в Україні Крістіні Квін про те, що найближчим часом відбудеться засідання Верховної Ради для ухвалення законів, необхідних для співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожБанкір спрогнозував, що буде з курсом гривні далі

Як повідомили у прес-службі глави держави, відбулася зустріч Єрмака і Квін, під час якої першочергову увагу було приділено питанням протидії пандемії коронавірусу. Керівник Офісу президента висловив співчуття американській стороні у зв’язку з великими людськими втратами, які спричиняє вірус.

Відео дня

Сторони обговорили питання співпраці України з Міжнародним валютним фондом. «Андрій Єрмак повідомив, що найближчим часом відбудеться засідання Верховної Ради, де мають бути ухвалені необхідні закони для початку реалізації нової програми співпраці з Фондом», йдеться у повідомленні.

Також співрозмовники обговорили підсумки нещодавньої телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та державного секретаря США Майка Помпео. «Сторони відзначили конструктивний характер цієї розмови та скоординували подальші дії з метою виконання досягнутих домовленостей», - йдеться у повідомленні.

Серед іншого керівник Офісу президента поінформував американського дипломата про ситуацію на Донбасі та стан переговорів з урегулювання конфлікту.

Також Єрмак і Квін обговорили актуальні питання розвитку українсько-американської співпраці у торговельно-економічній та інших сферах.