Народний депутат Олег Кулініч

У прийнятому сьогодні законі про зміни до Держбюджету вдалося відстояти 1,5 млрдг рн коштів на розвиток об’єднаних територіальних громад.

Про це у своєму виступі заявив народний депутат, голова депутатської групи «Довіра» Олег Кулініч.

«Завдяки наполяганням нашої групи сьогодні на останньому засіданні Комітету з питань бюджету вдалося відстояти 1,5 млрдгрн коштів на розвиток об’єднаних територіальних громад. Територіальні громади є сьогодні найближчими до людей і вони перші оперативно реагують по всім кризовим питанням, в тому числі -  і по всім питанням, пов’язаним зпротидією коронавірусу. І група «Довіра» виступає за закінчення реформи децентралізації вже в цьому році», - зазначив Кулініч.

Відео дня

Він також додав, що прийнятим сьогодні законом вводиться заборона нарахування пені та штрафів комунальним підприємствам централізованого водопостачання та водовідведення, а також теплопостачання.

«Ми мали величезну кількість звернень від Асоціації міст України з приводу нарахування пені та штрафів на комунальні підприємства, які забезпечують життєдіяльність міст в період пандемії. А це все – також питання місцевого самоврядування», - пояснив Олег Кулініч.

Читайте такожРада прийняла зміни до держбюджету-2020 зі збільшенням дефіциту втричі: головні цифри

Зі слів голови депутатської групи «Довіра», позитивними моментами в фінальному варіанті закону також є те, що в місцевих бюджетахзалишається акциз на пальне; практично в повному обсязі лишаються кошти на ремонт та реконструкцію доріг; а також в бюджеті залишається 4 млрд гривень на підтримку аграрної галузі, яка є базовою для української економіки.

За рахунок змін до Держбюджету вдасться також здійснити додаткові виплати пенсіонерам, збільшивши розмір Пенсійного фонду на 30 млрд грн.

Нагадаємо, сьогодні під час позачергового засідання ВРУ ухвалила в цілому проект закону №3279-д «Про внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік».