Держфінмоніторинг відзвітував про сумнівні фінансові операції / фото УНІАН

Державна служба фінансового моніторингу України за підсумками першого кварталу 2020 року підготувала 239 матеріалів про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів та іншими злочинами, на загальну суму 14,8 млрд грн, про що сказано в повідомленні на урядовому порталі.

Читайте такожКабмін схвалив звіт про виконання бюджету України за 2019 рік

Держфінмоніторинг приділяє особливу увагу розслідуванню фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних дій, розкрадання та привласнення державних коштів і майна. Протягом I кварталу 2020 року служба направила в правоохоронні органи 47 таких матеріалів, у яких сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів та з вчиненням іншого злочину, становить 161,4 млн грн.

Відео дня

Держфінмоніторинг спільно з правоохоронними органами здійснює заходи, спрямовані на попередження та протидію фінансуванню терористичної діяльності та сепаратизму.

Зокрема, протягом січня-березня Держфінмоніторинг направив в правоохоронні органи 18 матеріалів щодо фінансових операцій осіб, які можуть бути пов'язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму і/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України.

Як повідомляв УНІАН, Державна служба фінансового моніторингу України за 2019 рік підготувала 893 матеріали про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів та іншими злочинами, на загальну суму 92,2 млрд грн.