Ілюстрація REUTERS

Кількість реєстрацій фізичних осіб-підприємців (ФОП) за час карантину знизилася в 3 рази, повідомляється на сайті онлайн-платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

Читайте такожКарантин в Україні: 62% ресторанів припинили роботу (інфографіка)

«Якщо до карантину щотижня реєструвалося понад 5 тисяч нових підприємців, то зараз щотижня реєструється лише 1,5 тисячі», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що нових компаній реєструється теж втричі менше. Якщо до карантину реєструвалося приблизно 1,5 тисячі компаній щотижня, то за останній тиждень зареєструвалося тільки 495.

Економіка на карантині: реєстрація нових ФОП зменшилася в три рази (інфографіка)

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

8 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує найближчим часом відмовлятися від наявних карантинних заходів і швидше за все продовжить їх дію до травня, а в разі позитивної динаміки боротьби з коронавірусом почне «перезавантажувати» економіку.