REUTERS

Україна отримає кредит Світового банку, виділення якого схвалила Рада директорів банку 25 серпня, в обсязі 500 мільйонів доларів до 9 вересня, повідомив у ході розширеного засідання уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Світовий банк вчора ухвалив рішення виділити нам кредит 500 мільйонів доларів на програми економічних реформ. Ми очікуємо отримати кошти до 9 вересня поточного року", - сказав він.

При цьому Яценюк зазначив, що рішення Світового банку відкриває двері для додаткового фінансового ресурсу, який Україна отримає від уряду Японії та інших фінансових організацій.

Відео дня

Читайте такожУкраїнці незабаром зможуть оцінити ефект від реформ за підтримки МВФ – Яресько

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів Світового банку схвалила виділення Україні другого кредиту в рамках реалізації "Політики розвитку" (Development policy Loan - 2) в обсязі 500 мільйонів доларів. Кошти підуть на розвиток сектора державного управління, поліпшення ділового середовища, реалізацію соціальних проектів і проектів в енергетиці.

Коментуючи виділення коштів, голова представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан зазначив, що пакет реформ, що фінансуються виділеним кредитом, передбачає структурні зміни, здатні внести істотний вклад у подолання кризи в Україні.

У Банку нагадали, що виділений кредит є частиною розширеного пакету фінансової допомоги Україні, схваленого в лютому поточного року загальним об'ємом 2 мільярди доларів. Кошти можуть бути виділені Україні до кінця поточного року.

У липні Верховна Рада України прийняла пакет законів, що дозволили нашій країні виконати ряд умов отримання кредитів по лінії Міжнародного валютного фонду, Світового банку, а також урядів Японії та Німеччини.

Читайте такожМВФ висунув Нацбанку умови для можливого скасування обмежень на валютному ринку

Україна з початку року отримала від зовнішніх кредиторів близько 8 мільярдів доларів, включаючи 6,7 мільярда доларів першого і другого кредитних траншів за програмою EFF з Міжнародним валютним фондом, 1 мільярд доларів в якості фінансових гарантій від уряду США. Крім того, Київ очікує 300 мільйонів доларів від уряду Японії та 200 мільйонів доларів від уряду Німеччини. Восени 1 мільярд доларів виділить уряд США - у формі фінансових гарантій.