Фото УНИАН

Українські банки мають завершити процес легалізації структури власності до кінця першого кварталу 2016 року, повідомляється на сайті Національного банку України.

"Національний банк продовжує роботу з приведення структури власності банків України у відповідність до вимог щодо їх прозорості. Цей процес має бути завершений до кінця першого кварталу 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Регулятор зазначає, що до банків, структура власності яких не буде приведена у відповідність до вимог прозорості, буде застосовано заходи впливу, передбачені законодавством.

Відео дня

"Робота з приведення до прозорості структур власності банку - одна з вимог міжнародних кредиторів. Крім того, це перший крок для проведення діагностики операцій пов'язаних з банком осіб - системної проблеми банківської системи України", - зазначає регулятор.

Читайте такожНацбанк легалізує структури власності 33 банків (список)

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на даний момент веде роботу по легалізації структури власності 33 банків, робота регулятора в 22 фінустановах знаходиться на фінальній стадії.

Національний банк України в жовтні обнародував перелік з 48 банків з непрозорою структурою власності, які в разі нерозкриття інформації про реальних власників у встановленому регулятором порядку можуть бути визнані проблемними.