Термін обігу індексованих ОВДП не відрізнятиметься від гривневих і становитиме 15 років / Фото УНІАН

Кабінет міністрів України дозволив Міністерству фінансів у рамках програми докапіталізації націоналізованого «ПриватБанку» на 116,8 млрд грн випустити на половину суми облігації внутрішньої державної позики з прив'язкою до курсу долара (індексовані ОВДП).

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

«Пропонується надати можливість Мінфіну для докапіталізації «ПриватБанку» випустити ОВДП на 64 млрд грн з індексованою вартістю. Це не нові кошти, просто це надає можливість Мінфіну випускати, крім звичайних гривневих, ОВДП-облігації з індексованою вартістю, щоб покрити незбалансовану валютну позицію «ПриватБанку», - сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи ухвалену постанову.

Відео дня

Читайте такожНБУ надав ПриватБанку ще 10 мільярдів рефінансування

При цьому міністр зазначив, що термін обігу індексованих ОВДП не відрізнятиметься від гривневих і становитиме 15 років, однак максимальна річна ставка буде 6% (у гривневих ОВДП - 10,5%).

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 20 грудня доручив Міністерству фінансів України здійснити випуск 15-річних облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму 116,8 млрд грн під 10,5% річних для докапіталізації найбільшого в Україні банку «ПриватБанк», націоналізованого за рішенням уряду.

Кабмін на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати у 100% державну власність найбільший в Україні банк «ПриватБанк». Рішення прийнято на підставі результатів засідання Ради національної безпеки і оборони України за пропозицією Національного банку України.

Як запевнив міністр фінансів, «ПриватБанк» продовжить свою роботу в звичайному режимі. При цьому він зазначав, що докапіталізація банку пройде в кілька етапів. Максимальна сума докапіталізації - 148 млрд грн, мінімальна - 116 млрд грн.