Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд очікує зростання економіки України в 2017 році більш як 2% ВВП.

Читайте також"Було досягнуто хорошого прогресу": місія МВФ завершила роботу в Києві та підбила підсумки

Про це йдеться у заяві місії МВФ, яка 26 травня завершила роботу в Україні.

Відео дня

«Українська економіка продовжує відновлюватися. Очікується, що зростання перевищить 2% в 2017 році», – сказав глава місії МВФ Рон ван Роден.

За його словами, збільшення золотовалютних резервів і зниження інфляції формують позитивний короткостроковий прогноз для економіки, однак структурні реформи все ще залишаються необхідними.

«Фіскальна і монетарна політика відповідають цілям на 2017 рік. Золотовалютні резерви зросли до 17,6 млрд дол., прогнозується зниження інфляції до рівня нижчого ніж 10% до кінця року. Короткостроковий прогноз позитивний, але рішуча імплементація структурних реформ залишається критично важливою для досягнення більш сильного і сталого зростання, яке Україні необхідне в середньостроковій перспективі», – зазначив ван Роден.

Як повідомляв УНІАН, у звіті «Перспективи розвитку світової економіки» за квітень 2017 року ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання економіки нашої країни в 2017 році на 2%, а інфляції – на рівні 10%.

За прогнозами НБУ, зростання ВВП України в 2017 році очікується на рівні 1,9%, в 2018 році – на рівні 3,2%, в 2019 році – на рівні 4%.